Carl Hansen

Carl Hansen & Søn kendetegnes ved en kompromisløs passion for håndværk i højeste kvalitet. I samarbejde med både moderne og nytænkende designere, får man her tidløse designmøbler som kan holde gennem generationer.

Carl Hansen & Søn

Carl Hansen & Søns historie startede helt tilbage i 1908, hvor Carl Hansen, en daværende møbelsnedker, åbnede sit eget møbelværksted på Fyn. Med mere end 100 års erfaring i branchen har virksomheden altså i dén grad sans for at levere formidabelt møbelhåndværk i enestående designs udformet som stole, spiseborde, sofaer, sofaborde, skriveborde og jagtborde.
Carl Hansen & Søn har været inde i en rivende udvikling og har cementeret sig blandt de største designerbrands i Danmark. Gennem årene har de haft stærke designmæssige relationer til nogle af de største danskere designere, og disse relationer har blandt andet bidraget til både nytænkning og konstante optimeringer af det moderne design. Derudover har samarbejdet også ført en lang række af ikoniske klassikere med os, som den i dag pryder mange danske samt udenlandske hjem.

Samarbejde med Hans J. Wegner

Samarbejdet mellem Carl Hansen & Søn og Hans Jørgen Wegner startede tilbage i 1949, hvor Carl Hansens søn, Holger Hansen, kontaktede Wegner med ønsket om et samarbejde. Herefter indledte de et spændende samarbejde, som blandt andet har kastet den velkendte Y-stol af sig. Samarbejdet mellem Carl Hansen og søn og Wegner viste sig at være en perfekt kombination af en passioneret produktion og et unikt design, og Hans J. Wegner løber da også med prisen som Carl Hansen & Søns bedst sælgende designer gennem tiden.

Safaristolen

Safaristolen er designet af danske Kaare Klints tilbage i 1933, hvor han havde ladet sig inspirere af nogle stole, som et amerikansk par havde medbragt på en safaritur til Afrika. Stolene udmærker sig ved deres unikke konstruktion, som er skabt ved godt håndværk og materialer i kompromisløs kvalitet.

Skalstolen

Skalstolen blev præsenteret tilbage i 1963 og er især kendt for sit markante udtryk. Stolen er udstyret med tre elegante ben i en buet form, som bidrager til at stolen får et svævende udtryk, og er et skoleeksempel på, hvordan Wegner skabte møbler, som var beundringsværdige fra alle vinkler.

Mama Bear

Mama Bear stolen er ligeledes designet af Hans Jørgen Wegner, og så for første gang dagens lys tilbage i 1954. Stolen er enormt komfortabel at sidde i og navnet stammer også fra lænestolens bløde og behagelige former. Stolens ben er i eg, mens polstringen fås i en lang række af forskellige skønne farver.

Wing Chair

Wegners Wing Chair er en ikonisk lænestol, som er bygget op omkring en solid bøgetræsramme. Stolen har nogle flotte elegante stålben og en polstring i sort Thorlæder, som giver et stilrent og eksklusivt udtryk blandet med en dejlig siddekomfort.

Professorbordet

Professorbordet er designet af den danske arkitekt Poul Kjærholm tilbage i 1955, hvor han var hoveddesigner på et stort projekt på Kunstakademiets Møbelskole. Bordet har et enkelt og elegant design og kan både bruges som spisebord og skrivebord.

Scroll to Top

Nyhedsbrev

For hele tiden at være opdateret med det nyeste fra Olsson Møbler, så abonner på vores nyhedsbrev

…og modtag en rabat kode du kan bruge på dit næste køb!

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.