Getama

Et Getama møbel er kendetegnet ved nobelt håndværk og fin kvalitet, som i mere end 100 år har leveret smukke og tidløse designs med lang holdbarhed, som ejeren kan beholde og have glæde af hele livet.

Getama designmøbler

Getama så dagens lys helt tilbage i 1899 i den nordjyske by Gedsted og beskriver selv deres møbler som ”indbegrebet af noget ægte dansk”. Brandet blev grundlagt af den unge snedker Carl Hansen, der må siges at være en af sin tids mest innovative iværksættere, da han opdagede muligheden for at bruge tang fra Limfjorden til at fremstille madrasser. Således blev ’Gedsted Tang- og Madrasfabrik’ til, som i 1953 kom til at hedde Getama.

I mange år lavede Gedsted Tang- og Madrasfabrik senge og madrasser, men da virksomheden i 1949 indgik et samarbejde med Danmarks ukronede møbelarkitekt Hans J. Wegner, udvidede de kollektionen til også at omfatte blandt andet sofaer, sofaborde, lænestole, stole og gyngestole.

Designeren bag Getama

Hoveddesigneren og – arkitekten bag Getama møbler er ingen ringere end hele Danmarks Hans J. Wegner, som de fleste kender som manden bag den populære Y-stol. Wegners baggrund som møbelsnedker resulterede i mange fantastiske designs, hvor skulpturel og funktionel formgivning forenedes med håndværk i verdensklasse. Han havde desuden en unik evne til at designe æstetisk smukke møbler, som samtidig fungerede godt i produktionen, hvilket har kastet mange mesterværker af sig gennem tiden.

Getama og Hans J. Wegner står bag en række stole, som med deres funktionelle designs karakteriseret af smukke lige linjer er blevet populære møbler i mange hjem, blandt andet GE 284 stolen, GE 673 gyngestol, GE 240 stolen, GE 290 stolen, GE 375 stolen og GE 460 Butterfly stolen. Af velkendte designs kan der også nævnes følgende: GE 12, GE 15 og GE 85 sofaborde, GE 2000, GE 280 og GE 285 sofaer samt GE 258, GE 259 og GE 261 sovesofaer.

GE 240 stol

GE 240 stolen er bedre kendt som ’Cigaren’ og er designet i 1955 af Hans J. Wegner. Stolen afspejler den tids klassiske lige linjer og solide håndværkstraditioner. GE 240 leveres i flere typer tekstil og stel.

GE 290 stol

Denne stol minder lidt om 240 men er faktisk designet før den, nemlig i 1953. Ved nærmere eftersyn er det dog klart, at GE 290 er sin egen med et mere tilbagelænet design, som især kommer til udtryk i stellet.

GE 290 sofa

I samme serie som GE 290 stolen finder du GE 290 sofaen, som sammen med stolen skaber rammen og helheden om møbelgruppen i stuen eller andre steder i hjemmet. GE 290 sofaen fås til både to og tre personer og kan tilpasses dit hjem med flere muligheder for betræk og stel.

GE 375 stol

I 1969 så Wegners GE 375 stol dagens lys. Ligesom GE 290 stolen har GE 375 et meget tilbagelænet look, men her er det især hynderne der adskiller sig, eftersom ryghynden munder ud i en nakkepude.

GE 460 Butterfly stol

Butterfly stolen eller GE 460 er en af Wegners mest populære møbler. Stolen er designet i 1977 og giver med sin lille størrelse og lette udtryk associationer til en elegant og smuk sommerfugl.

Scroll to Top

Nyhedsbrev

For hele tiden at være opdateret med det nyeste fra Olsson Møbler, så abonner på vores nyhedsbrev

…og modtag en rabat kode du kan bruge på dit næste køb!