Bruno Mathsson

Leder du efter en tidløs designer stol med et unikt udtryk, er det værd at kigge nærmere på det svenske designbrand, Bruno Mathsson International. Her finder du et håndplukket udvalg af Bruno Mathssons designer stole fremstillet i Sverige.

Bruno Mathsson International

Bruno Mathsson er klassisk svensk design med respekt for håndværkstraditionerne og materialer. Her er der strenge krav til håndteringen af møblerne, som de behandler med respekt for tidligere tiders håndværkstraditioner samt med nøje udvalgte materialer af højeste kvalitet. Dette er med til at højne møblernes kvalitet og giver dem dermed en betydelig længere levetid. Derudover er generel vedligeholdelse også en høj prioritet hos Bruno Mathsson International, da man ved en hyppigere vedligeholdelse sænker risikoen for at skulle kassere ældre klassikere og dermed bidrager til et bæredygtigt møbel.

Bruno Mathsson

Bruno Mathsson er blandt de mest anerkendte svenske arkitekter og designere gennem tiden. Mange af Mathssons klassikere stammer helt tilbage fra 1930- og 40’erne, hvor hans møbler især bar præg af nytænkning i både design og teknik. Èt af de områder, hvor Mathsson skilte sig ud, var nemlig bøjning af lamineret træ samt produktionsmetoderne bag, som åbnede en helt ny verden designmæssigt. Bruno Mathsson er især kendt for sine stole med gjorde, som er en form for flet.

Eva stolen

Eva Stolen er én af Bruno Mathssons absolut største klassikere, som i den grad er et bevis på Mathssons nytænkning. Stolen blev designet tilbage i 1940’erne, og har med sit bøjede bøg-laminat nogle helt unikke arkitektoniske former. Derudover fås stolen med gjorde i både sort og naturfarver. Her får man med naturfarverne et roligt naturligt look, mens de sorte gjorde skaber nogle skønne kontraster.

Jetsson 66 stolen

Jetsson 66 stolen er et af Mathssons nyere designs, som blev skabt tilbage i 1965. Stolen er et eksempel på, hvordan Mathsson også eksperimenterede med designs – også designs ind i fremtiden. Stolen har et enormt elegant udtryk, og samtidig udviser den med sit stel i krom og en dug i sort læder eksklusivitet. Stolen passer perfekt til både den klassiske og moderne stue og må siges at være skabt i et tidløst design.

Pernilla 2 stol

Pernilla 2 stolen minder i sit design en smule om Eva stolen, men har alligevel sine egne unikke træk. Stolen blev skabt tilbage i 1944, og er udstyret med behagelige gjorde i naturfarver, som både bidrager med et roligt og naturligt look, og samtidig er med til at give en skøn komfort.

Pernilla 3 stol

I forlængelse af Pernilla 2 stolens design, finder man Pernilla 3 stolen. Der er tydelige associationer mellem Pernilla 2- og 3 stolen, dog er der også væsentlige forskelle, som adskiller de to ikoniske klassikere. Pernilla 3 stolen er fremstillet i et mere tilbagelænet design, og skaber i sammenhæng med gjorde i naturfarver et behageligt afslappet udtryk, som er perfekt til læsehjørnet eller foran TV’et.

Scroll to Top

Nyhedsbrev

For hele tiden at være opdateret med det nyeste fra Olsson Møbler, så abonner på vores nyhedsbrev

…og modtag en rabat kode du kan bruge på dit næste køb!