Vermund

Vermund Larsen var ikke blot designer – han var også opfinder. I 50’erne og 60’erne designede han en lang række stole, som i dag betegnes som designklassikere, hvor samspillet mellem form og funktion tydeligt fremgår af stolenes unikke designs. Du finder vores udvalg herunder.

Æstetisk design med høj komfort

For Vermund Larsen var det vigtigt, at hans designs kombinerede æstetik med ergonomi, så de ikke blot var en forskønnelse til hjemmet, men også havde værdi som et møbel, hvor komforten var i højsædet. Dette holistiske syn på kvalitet resulterede i smukke og formfuldendte siddeløsninger, der giver et personligt udtryk til ethvert hjem.

Som opfinder stod Vermund Larsen også bag anvendelsen af gaspatroner til højdeindstilling af kontorstole. Samtidig var han den første europæiske producent af glasfiberstole, som han udviklede i samarbejde med Ib Kofod Larsen. Vermund Larsen var altså ophavsmanden bag nogle af dansk møbeldesigns mest banebrydende konstruktioner, som vi i dag forbinder med den moderne stol.

Efter Vermund Larsens bortgang i 1970 lever hans smukke og ergonomiske designs videre og pryder i dag mange danske hjem. En VERMUND stol er indbegrebet af en passion for dansk design inspireret af samspillet mellem natur og urbant miljø, som kommer til udtryk gennem et materialevalg bestående af træ, stål, naturlæder og designede stoftyper. VERMUNDs stærke håndværkstraditioner holdes stadig i live gennem produktionsfaciliteterne i Aalborg, hvor alle stolene produceres og herefter monteres i hånden.

Designs af Vermund Larsen

Vermund Larsen designede selv alle sine stole. Kollektionen omfatter både spisebordsstole, loungestole og kontorstole, der med sine unikke udtryk og karakteristiske udformning gør dem til populære møbelklassikere i mange hjem.

VL118 spisebordsstol

VL118-designet så dagens lys i 1964 og var i 1960’erne VERMUNDs mest solgte spisebordsstol både i Danmark og udlandet. Stolen kendetegnes ved en fantastisk siddekomfort ved hjælp af en kombineret ryg- og armstøtte. Samtidig udstråler den en enorm elegance, som kommer til udtryk gennem materialesammensætningen og den lette konstruktion. VL118 omfavner kroppen og gør det muligt at sidde godt og komfortabelt i flere stillinger over længere tid. Samtidig kan den hænge på bordkanten af spisebordet uden at ridse stol eller bordplade.

VL135 loungestol

Vermund Larsens klassiske loungestol VL135 blev lanceret op til virksomhedens 25-års jubilæum i 1960 og fik hurtigt tilnavnet ”Cosy”, da den skaber rammerne om ro, velbehag og høj komfort. Stolen er indbegrebet af et moderne møbel, som kombineres med klassisk kvalitet og uforlignelig komfort. VL135s ryglæn og siddeflade giver en god støtte og med mulighed for at tilvælge elegante armlæn og fodskammel, er den indbegrebet af en loungestol med siddekomfort i topklasse.

VL66 kontorstol

VL66 blev designet i 1966 og var med til at sætte standarden for kontorstole, da den som en af de første kontorstole i verden blev udviklet med en gasfjeder til højdeindstilling. Samtidig kan sæde og ryglæn indstilles i højde og vinkel uafhængigt af hinanden, hvilket gør VL66 til den ideelle stol til skrivebordet og arbejdspladsen. Med sit klassiske look, gode ergonomi og mange detaljer emmer stolen af kvalitet og historie, og den har derfor også siden lanceringen været en fast bestanddel af mange arbejdspladser og hjem.

Scroll to Top

Nyhedsbrev

For hele tiden at være opdateret med det nyeste fra Olsson Møbler, så abonner på vores nyhedsbrev

…og modtag en rabat kode du kan bruge på dit næste køb!