L.K.Hjelle

L.K. Hjelle er et norsk møbel designbrand og er et af de mest populære og anerkendte skandinaviske møbelbrands. Her finder du designklassikeren fra Ingmar Relling, som kan købes direkte i shoppen eller en af vores butikker.

Norsk historie krydret med innovative designs

L.K. Hjelle er et norsk møbeldesign brand stiftet af Lars Karl Hjelle i 1940 i den norske by Sykkylven. Lars Karl og hans landsmænd levede et hårdt liv på den norske kyst blandt dybe fjorde og høje bjerge, hvor der manglede arbejde. Derfor begyndte Lars Karl Hjelle som en af de første at lave møbler i et forsøg på at skabe flere jobs, hvilket førte til stiftelsen af L. K. Hjelle og opstarten af egen møbelfabrik.
I dag er L. K. Hjelle ejet af 3. generation i Hjelle-familien, Dag Hjelle. Kollektionerne omfatter sofaer, lænestole og borde og er skabt med henblik på at lave smukke, tidløse møbler, der holder i mange generationer fremover hvad angår form, kvalitet og komfort. Her værnes om Hjelles arv, som kommer til udtryk i samarbejdet med designere og i produktionen, der stadig foregår på fabrikken i Sykkylven. Samtidig kombinerer Hjelle storytelling med innovation i deres designs, hvilket giver en særlig sjæl og udtryk til møblerne.

Samarbejdet med Ingmar Relling

Ingmar Relling var en norsk designer, som i dag anses for at være en af de helt store skandinaviske designere gennem tiden med sine mange ikoniske møbeldesigns. Rellings karriere som designer startede i 1947 i designstudiet Rastad & Relling, og efter blot tre år åbnede han i 1950 sit eget studie i Sykkylven. Relling var altså en lokal normand, som formåede at skabe en række funktionelle møbler med fokus på enkelthed, minimalisme og elegance uden at gå på kompromis med kvaliteten.
Ingmar Relling står bag mange smukke designklassikere, men hans mest kendte kreation, Siesta stolen, blev til i 1965 og sikrede ham førstepladsen i en anerkendt international møbelkonkurrence afholdt af Industry Council for Furniture and Furnishing Industry Chair. Siden da har stolen nydt stor international anerkendelse og udbredelse – faktisk blev den en fast del af indretningen i Det Hvide Hus i Washington D.C.

Scroll to Top

Nyhedsbrev

For hele tiden at være opdateret med det nyeste fra Olsson Møbler, så abonner på vores nyhedsbrev

…og modtag en rabat kode du kan bruge på dit næste køb!