Arne Jacobsen

Varekategorier

ARNE JACOBSEN
Arne Jacobsen, anses af mange som én af Danmarks største designere gennem tiden. Med den ene klassiker efter den anden, er mange danske hjem i dag prydet med originalt håndværk tegnet af netop Arne Jacobsen.
Arne Jacobsen døde i 1971, og sporene ser vi stadig overalt omkring os over 50 år efter hans død: Fra den arkitektur, vi suser forbi i farten, til de møbler og genstande, vi naturligt bruger og glæder os over i hverdagen.

7’er stolen

7’er stolen er blot ét af mange mesterværker fra den danske Arne Jacobsen, som han designede tilbage i 1955. Stolen har et unikt og tidløst design og udstråler med sit slanke udseende en enorm elegance, som utvivlsomt vil klæde enhver spisestue, hvad end spisebordet er egetræ, teak, laminat eller noget helt fjerde. 7’er stolen er mange danskeres foretrukne spisestuestol, ikke mindst fordi den også er fremstillet i et slidstærkt og holdbart materiale, som sagtens kan holde flere generationer.

Svanen og Ægget stolen

Man kan ikke snakke om mesterstykker inden for dansk design uden at snakke om Svanen og Ægget, som begge blev designet af Arne Jacobsen tilbage i 1958. Helt oprindeligt var både Svanen og Ægget en del af et projekt, som Arne Jacobsen skulle udføre for Royal Hotel i København.
Ægget er et eksempel på, hvordan Arne Jacobsen formåede at kombinere et unikt design med høj konformitet, og netop derfor har Ægget høstet store roser og en udbredt anerkendelse hele verden rundt.
Svanen tog både Danmark og verden med storm, da den med sit stærke arkitektoniske udtryk og fuldstændig uden lige linjer blev designet til Royal Hotels loungeområde i København. Stolen fremstår simpel og stilren i sit udtryk, og så er den ligeledes multifunktionel, da den kan bruges, hvad end du sidder i stuen, ved skrivebordet eller noget helt tredje.

Dråben spisebordsstol

Dråben blev ligesom både Ægget og Svanen også designet til Royal Hotel i København. Med sit enkle men kraftfulde udtryk, er stolen designet med det formål, at skabe fuld bevægelighed uden at gå på kompromis med komforten. Derudover mener mange også, at netop denne stol var Arne Jacobsens favoritdesign.

Myren stol

Myren er blev designet af Arne Jacobsen tilbage i 1952 og den er kendt for sin ikoniske myrelignende silhuet, som bidrager til et unikt udtryk.

Liljen

Liljen blev oprindeligt designet til den danske nationalbank. Den er udstyret med en slank talje, hvilket skaber en elegant kurve og samtidig bidrager med enorm komfort.

Grand Prix stolen

Grand Prix-stolen så lyset første gang i 1957. Stolen skaber med sine skarpe kanter et stærkt grafisk udtryk, hvilket også gjorde, at den vandt en den hædrede udstillingspris i Milano, Grand Prix-prisen.

Giraf stolen

Girafstolen blev oprindeligt designet til restauranten på Royal Hotel i København. Stolen udmærker sig på et stilrent look og en god siddekomfort, som bliver skabt af stolens høje ryg samt polstrede armlæn.

Oksen stolen

Oksen stolen er én af Arne Jacobsens mere kontroversielle designs, som med et sit dominerende udtryk sætter sit præg på ethvert hjem.

Oxford stolen

Oxfordstolen blev oprindeligt designet og håndlavet til ST. Catherines College i Oxford. Her blev de lavet til professorerne på universitetet, hvor stolene, som med en høj ryg og et sæde i glat finér, skulle udtrykke både prestige og høj status.

Gryden lænestol

Gryden er en lænestol, der på trods af et yderst elegant design fortsat har et højt niveau af komfort og kvalitet.

Cirkulært bord

Arne Jacobsens cirkulære bord er i tæt relation til både Svanen og Ægget, og med en stjernefod i aluminium udviser den et skarpt udtryk, som vil klæde ethvert hjem.

Scroll to Top

Nyhedsbrev

For hele tiden at være opdateret med det nyeste fra Olsson Møbler, så abonner på vores nyhedsbrev

…og modtag en rabat kode du kan bruge på dit næste køb!

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.