Bruno Mathsson

Varekategorier

BRUNO MATHSSON
Bruno Mathsson blev født i Värnamo i 1907, og det stod klart tidligt i hans liv, at han ville gå sine egne veje. Mathssons kærlighed til naturen havde direkte indflydelse på hans design. Han yndede at bruge naturlige materialer som hør, læder og træ. Du finder ikke mange rette vinkler i Mathssons design. I stedet blev hans organiske kreationer omhyggeligt formet, så de passede til menneskekroppen. For at skabe den perfekte kurve til f.eks. en stol satte han sig i en snedrive og studerede den form, som hans krop efterlod.

Eva stolen
Eva Stolen er én af Bruno Mathssons absolut største klassikere, som i den grad er et bevis på Mathssons nytænkning. Stolen blev designet tilbage i 1940’erne, og har med sit bøjede bøg-laminat nogle helt unikke arkitektoniske former. Derudover fås stolen med gjorde i både sort og naturfarver. Her får man med naturfarverne et roligt naturligt look, mens de sorte gjorde skaber nogle skønne kontraster.

Jetsson 66 stolen
Jetsson 66 stolen er et af Mathssons nyere designs, som blev skabt tilbage i 1965. Stolen er et eksempel på, hvordan Mathsson også eksperimenterede med designs – også designs ind i fremtiden. Stolen har et enormt elegant udtryk, og samtidig udviser den med sit stel i krom og en dug i sort læder eksklusivitet. Stolen passer perfekt til både den klassiske og moderne stue og må siges at være skabt i et tidløst design.

Pernilla 2 stol
Pernilla 2 stolen minder i sit design en smule om Eva stolen, men har alligevel sine egne unikke træk. Stolen blev skabt tilbage i 1944, og er udstyret med behagelige gjorde i naturfarver, som både bidrager med et roligt og naturligt look, og samtidig er med til at give en skøn komfort.

Pernilla 3 stol
I forlængelse af Pernilla 2 stolens design, finder man Pernilla 3 stolen. Der er tydelige associationer mellem Pernilla 2- og 3 stolen, dog er der også væsentlige forskelle, som adskiller de to ikoniske klassikere. Pernilla 3 stolen er fremstillet i et mere tilbagelænet design, og skaber i sammenhæng med gjorde i naturfarver et behageligt afslappet udtryk, som er perfekt til læsehjørnet eller foran TV’et.

Scroll to Top

Nyhedsbrev

For hele tiden at være opdateret med det nyeste fra Olsson Møbler, så abonner på vores nyhedsbrev

…og modtag en rabat kode du kan bruge på dit næste køb!