Kaare Klint

Varekategorier

KAARE KLINT
Kaare Klint var elev af arkitekt Carl Petersen og af faren, P V Jensen-Klint som han efterfulgte som Grundtvigskirkens arkitekt og hvis arbejde med Le Klint lampeskærme han fortsatte. 1924 docent og fra 1924 professor ved Kunstakademiet i Kbh, hvis møbelskole Han grundlagde.

Kaare Klint Kirkestolen

Kaare Klint bliver af mange anset som en af grundlæggerne af moderne dansk design. Et af hans mest kendte værker, Kirkestolen, blev designet af Kaare Klint tilbage i 1936. Stolen blev, som navnet antyder, fremstillet til Grundtvigskirken på Bispebjerg i København. Netop Grundtvigskirken havde Kaare Klints far, arkitekten P-V Jensen-Klint opført, og dermed var det oplagt, at hans søn skulle designe kirkens stole. I dag bliver kirkestolen ikke kun brugt i danske kirker. Stolen er en velkendt klassiker omkring spisebordet i mange danske hjem, og dens enkle og elegante udseende passer perfekt til langt de fleste spiseborde i både klassiske og moderne hjem.
Kirkestolens fås i stel med flotte sorte ben i eg samt et sæde elegant og behageligt naturflet.

Kirkearmstol

Kirkearmstolen er ligesom kirkestolen designet af Kaare Klint, og der er tydelige fællestræk mellem de to stole. Kirkearmstolen skiller sig ud ved at være fremstillet med flotte elegante armlæn, som giver den et lidt mere markant udtryk end kirkestolen.

Scroll to Top

Nyhedsbrev

For hele tiden at være opdateret med det nyeste fra Olsson Møbler, så abonner på vores nyhedsbrev

…og modtag en rabat kode du kan bruge på dit næste køb!