Facebook

PRODUKTERFritz Hansen

Fritz Hansens historie begynder i 1872, da den driftige møbelsnedker Fritz Hansen fra Nakskov løser næringsbrev i København. 1885 er et afgørende år, hvor han starter egen virksomhed til produktion af møbler - 2 år senere er det lykkedes ham at skabe et blomstrende værksted på Christianshavn i hjertet af København. Fritz og hans søn, Christian E. Hansen, lagde grunden til det høje kvalitetsniveau, som lige siden har været Fritz Hansens varemærke for produkterne.
I begyndelsen af århundredet indleder den fremsynede Christian E. Hansen, søn af Fritz Hansen, forsøg med dampbøjning af bøg. I 1930erne er teknikken bliver så forædlet, at Fritz Hansen er blandt verdens førende på dette felt, som senere skulle udvikle sig til virksomhedens speciale: Møbler fremstillet i lamineret træ.
De renere linjer og den lettere og mere praktiske tilgang skaber gennembruddet for denne stil i Skandinavien, som en tilpasset variant af germansk funktionalisme. Hos Fritz Hansen bliver de første danske stålmøbler lanceret tillige med den berømte Kirkestol af Kaare Klint, som indgår i Fritz Hansens kollektion fra 1936 til 2004.


1940erne

Til trods for vanskelige tider i årene omkring anden verdenskrig udvides fabrikken hos Fritz Hansen. På grund af nogle frygtelige isvintre bukker mange af Danmarks valnøddetræer under. Fritz Hansen køber store mængder af veddet og vender situationen til en fordel: En ny møbelserie i valnød introduceres. Initiativet får stor pressebevågenhed og bliver en succes.
Den første klassiker fra disse år er Kinastolen™ fra 1944, som er designet af den progressive arkitekt Hans. J. Wegner. Stolen er en skulpturel hyldest til træ og repræsenterer det bedste inden for møbelhåndværk.

Den næste klassiker, som ser dagens lys, er Børge Mogensens tremmesofa i 1945, som senere genintroduceres som den mest danske af alle sofaer.
Hos Fritz Hansen er 1950erne fuldstændig domineret af Arne Jacobsen. Samarbejdet bliver indledt i 1934, men gennembruddet kommer, da han skaber den laminerede stol Myren™. Stolen fører senere til den uendelige succeshistorie om Serie 7™ stolen - og andre formpressede lamelstole. Inspirationen til Myren kommer fra Hvidt & Mølgaard's AX-serie, og indførelsen af lamineringsteknikken og af møbler, der kan skilles ad, er stadig en milepæl i Fritz Hansens historie.


1950erne

Arne Jacobsens stjerne skinner endnu klarere, da de klassiske stilikoner Ægget™ og Svanen™, designet til Royal Hotel i København, bliver skabt. Introduktionen af hans serie 3300™ forstærker myten yderligere. Verner Panton dukker også op på scenen med Bachelor-stolene. Men årtiet tilhører Arne Jacobsen.

1960erne
Det demokratiske bord uden ender, Super-Ellipse™ bordet, og bordet med spændben

bliver designet af Bruno Mathsson og Piet Hein og er blevet en af Fritz Hansens største succeser. Lige så succesrig er genintroduktionen af Børge Mogensens Tremmesofa og Hans Wegners Kinastol. Arne Jacobsens modeller er også meget dominerende i denne periode.


1970erne

I dette årti undergår Fritz Hansen store forandringer: På den første arbejdsdag i 1979 annoncerer Fritz Hansen, at det 107 år gamle firma ikke længere er i familiens eje. 75 % af aktierne i Fritz Hansen ejes nu af Skandinavisk Holding.
Dansk designs enfant terrible, Verner Panton, bliver førende inden for avantgarden og provokerer og inspirerer i Fritz Hansens tjeneste. Hans fremtrædende rolle fører til rosende bemærkninger i pressen. Forsøget på at styre interessen tilbage til Arne Jacobsen og de andre klassikere påbegyndes og bærer frugt nogle få år senere.


1980erne
Fritz Hansen køber den minimalistiske Kjærholm-kollektion med en industriel dimension, som Poul Kjærholm designede fra 1951 til 1980. Sammen med købet af KEVI-kollektionerne og Munch Møbler fører det til øget salg tillige med en øget interesse i Fritz Hansen.

 

1990erne
Perioden er kendetegnet ved, at der især fokuseres på kontorstole og på introduktionen af Ensemble-serien af Alfred Homann, stole og borde af Vico Magistretti, Click-bordserien og rumdelere fra Art Andersen & Copenhagen.

 

2000erne

Introduktionen af konceptet Republic of Fritz Hansen™ i 2000 markerer et skift til en ny strategi. Budskabet er, at møbler fra Republic of Fritz Hansen er en vigtig del af det image, hvorigennem virksomheder og private kunder kan udtrykke deres individualitet og fremstå unikt.
The Republic of Fritz Hansen inviterer en række nye designere til at fortolke Fritz Hansens designfilosofi. Ice-serien af Kasper Salto og Plano fra Pelikan Design introduceres og lever op til de store forventninger.
Oxford-serien får nyt liv og ser ligesom initiativerne til Serie 7's 50-års fødselsdag meget lovende ud. Der gennemføres adskillige radikale ændringer i produktionsudviklingen og strukturen for introduktion af nye designs, og der indføres regelmæssige og årlige sammenhængende kampagner.


Hos Olsson i Birkerød har vi et stort udvalg af de mest populære modeller.

Kig ind i forretningen og bliv inspireret.

 


OLSSON MØBLER

ÅBNINGSTIDER

NYHEDSBREV


Birkerød

Mølledamsvej 2
3460 Birkerød
Tlf: 45 81 41 44
info@olssonmobler.dk

København

Gothersgade 160
1123 København K
Tlf: 33 14 44 97
city@olssonmobler.dk

Mandag - Fredag: 10:00 - 18:00
Lørdag: 10:00 - 14:00
Søndag: Lukket

Navn:

Email: