Facebook

PRODUKTEROksen designet af Arne Jacobsen i 1964

21. november 2017

Oksen2

 

I modsætning til mange af Arne Jacobsens øvrige design blev Oksen ikke designet til et specifikt arkitektonisk projekt, men stolen var ikke desto mindre et resultat af mange års arbejde. Kritikere har anset stolen som ret sjælden på grund af den oprindeligt korte produktionsperiode samt stolens kontroversielle og alligevel kraftfulde udtryk. Den voluminøse Oksen har kant og personlighed, og ligesom dens forgænger - Ægget™ - indtager den et rum som ingen anden. 

Det tog Arne Jacobsen ikke mindre end 5 år at udvikle Oksen™. Hans tidligere møbler var karakteriseret af afrundede, organiske former, men denne lette stol havde et mere kantet look. 

Arne Jacobsen overraskede altid gerne offentligheden, og Oksen var et projekt, han vendte tilbage til flere gange med mange variationer i årene 1962-66, inden den fik sin endelige udformning i 1966. Den kan faktisk defineres som den største og mest distinkte stol, som Arne Jacobsen nogensinde designede.

Stolen er både karakteristisk og definitiv i sit sprog, og inspirationen kommer helt klart fra den amerikanske recliner, som Arne Jacobsen havde set i USA. Den kan endvidere ses som en modreaktion på den generelle opfattelse af Arne Jacobsen som en designer, der tidligere havde arbejdet med en blød, skulpturel form. Oksen er også skulpturel, men i en helt anden stram form og designet i en stil, der ligger mellem de bløde møbler fra Royal Hotel-serien og det mere stramme design kendt fra Oxford™ stolen i Republic of Fritz Hansens kollektion.

 

 

OLSSON MØBLER

ÅBNINGSTIDER

NYHEDSBREV


Birkerød

Mølledamsvej 2
3460 Birkerød
Tlf: 45 81 41 44
info@olssonmobler.dk

København

Gothersgade 160
1123 København K
Tlf: 33 14 44 97
city@olssonmobler.dk

Mandag - Fredag: 10:00 - 18:00
Lørdag: 10:00 - 14:00
Søndag: Lukket

Navn:

Email: